субота, 10. септембар 2016.

IGOR JURIĆ: Za monstrume treba napraviti novi Goli otok!

Igor Jurić, otac devojčice Tijane (15), koju je pre dve godine oteo, pokušao da siluje, a zatim ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina, kaže da hemijska kastracija nije dovoljno delotvorna mera za one koji su naudili deci



- Zločinci decu mogu da maltretiraju i uz erektilnu disfunkciju. Kod višestrukih silovatelja je najvažnije udaljavanje sa ulica uz mnogo oštrije kazne i težak rad u zatvorima. Jer, ne može neko da siluje dete i da ima privilegije savremene tehnologije i da uživa u ćeliji kao u hotelu. Za one koji naude deci treba obezbediti posebne uslove, napraviti moderan Goli otok i da teškim radom plaćaju lečenje bolesnoj deci koje sada mi, građani, plaćamo između ostalog SMS-ovima - kaže Igor Jurić.
Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ i inicijator „Tijaninog zakona“ kaže da bi se svi oni koji mogu da naude detetu, a to znači da su izuzetno velike kukavice, najviše plašili, više i od smrti, uslova života i rada u takvom zatvoru.
- Zloupotreba dece je uzela maha i gotovo da ne prođe nedelja da ne pročitamo da je maloletno dete zlostavljao pedofil. Takve stvari se dešavaju često, a ne bi smele uopšte da se dešavaju. Fondacija „Tijana Jurić“ to ne može da prihvati kao nemoć društva i nešto sa čim država ne može da se izbori. Tim naših pravnika radi na predlogu inicijative da se uvede doživotna robija za najmonstruoznija ubistva. Zalagaćemo se za dostupnost i vidljivost registra pedofila i da u njega budu upisani oni koji su pravosnažno osuđeni i pre 2013. godine, kada je registar uveden - kaže Jurić.
Fondacija „Tijana Jurić“ radi i na inicijativi da se u škole uvedu obavezni časovi o bezbednosti, trgovini ljudima, seksualnoj eksploataciji, prosjačenju, o prepoznavanju pedofila na ulici i na internetu, vršnjačkom nasilju i drugim mogućim opasnostima modernog društva.

2 коментара:

  1. Zloupotreba dece je uzela maha i gotovo da ne prođe nedelja da ne pročitamo da je maloletno dete zlostavljao pedofil. Takve stvari se dešavaju često, a ne bi smele uopšte da se dešavaju

    ОдговориИзбриши